Solskydd för kontor

För friska anställda som sover bättre

PSYKISK OHÄLSA, STRESS OCH SÖMNSTÖRNINGAR har ökat de senaste åren. Forskningen tittar på samband mellan ohälsa och bristen på dagsljus. Därför är det viktigt att anställda får solavskärmning som tillåter insläpp av dagsljus men samtidigt ger utsikt och en behaglig inomhustemperatur.

Bra att tänka på vid val av solskydd till kontor:

Naturligt dagsljus är viktigt Dagsljus hjälper medarbetare att behålla sin biologiska dygnsrytm och därmed sova bättre och hålla sig friska.

Bländning stör arbetsron Ingen mår bra av ett få solkatter i ögonen när de jobbar. Det stör koncentrationen och kan ge huvudvärk.

Utblick bra för ögat Forskningen visar att utblick är bra för ögats djupseende.

Automatisk styrning Vi vet hur solen rör sig och vad de anställda mår bra av. Därför kan det vara värdefullt med automatisk styrning som läser av solen och anpassar solavskärmningen därefter. Såklart bör det finnas möjlighet att individuellt styra det egna solskyddet.

Mörkläggning när det behövs Vissa rum kan mörkläggas eller fördunklas för att få bra kontrast när presentationer ska visas. Det finns solavskärmningar som kan mörklägga ett rum nästintill fullständigt eller bara fördunkla rummet.

Lugnare arbetsplats Det finns ljudabsorberande textilier som kan hjälpa ljudmiljön att bli tystare och arbetsplatsen lugnare.

Stoppa värmen Ett ohyggligt varmt arbetsplats är inte skön att jobba i. Om arbetsplatsen ligger på solsidan är risken att det kan bli väldigt varmt. Det är dessutom mycket svårare och dyrare att kyla ner ett varmt arbetsrum än att värma det. Därför är det viktigt att solskyddet stoppar värmen innan det påverkar inomhusklimatet.

REFERENSER

Rättspsykiatriska kliniken – Trelleborg
Origo – Malmö
Knutpunkten – Helsingborg
Massive entertainment – Malmö
Lilla Torg 1 – Malmö
Fören – Malmö
Psykiatrisk klinik – Lund
Klyvaren – Malmö
eXlent hyllie solskydd
eXlent – Malmö
Skrovet – Malmö
Wihlborgs – Malmö
Region Skåne – Malmö
Triangeln – Malmö
MAX IV – Lund

Telefon

För frågor, ring oss
040-29 51 00

Support

För servicefrågor, maila oss
info@skanskfonstermiljo.se

Butik och utställning

Kantyxegatan 25 L

Öppettider

Mån–tors 10–17, fre 10–15 OBS! Semesterstängt v. 30-31. Vi stänger alltså den 19 juli och öppnar igen den 5 augusti)